Agaricus blazei ekstrakt

CENA 4080.00

POZOVITE NAS ili POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE 

Pozovite 063/342-380 ili pošaljite mejl na magnetninakitonline@gmail.com

Description

Agaricus blazei ekstrakt – Sunčeva pečurka

 

60 kapsula

Agaricus blazei ekstrakt – Sunčeva pečurka stimuliše i jača odbrambenu moć organizma, i na taj način pomaže organizmu da se izbori sa kancerom, zapaljenskim bolestima i alergijama.

Može se koristiti preventivno ukoliko postoji genetska predispozicija za neku od ovih bolesti.

Pozitivni efekti gljive Agaricus blazei Murii /ABM/ na ljudsko zdravlje prvi put su otkriveni u Brazilu pre nekoliko decenija.

Rak se veoma retko pojavljivao u seoskom području u okolini Sao Paula odakle pečurke potiču i gde su se često koristile u ishrani.

Od trenutka kada je uočeno da ljudi iz ovih krajeva znatno manje oboljevaju od kancera, potražnja za ovim pečurkama značajno se povećala. Agaricus za razliku od većine “medicinskih pečuraka” ne raste na drvetu, već umesto toga zahteva fermentisanu podlogu i time se opravdava visoka cena ove gljive na tržištu.

Drugi nazivi; ABM, Agaricus brasiliensis, Sunčana pečurka,Himematsutake,Cogumelo do Sol

Poznata je još i kao “Sunčeva pečurka” i “badem gljiva”.

UPOTREBA:

• Ateroskleroza

• Hepatitis

• Diabetes

• Dermatitis

• Tumori i kanceri

Primena pečuraka u praksi:

Poboljšanje imuniteta:

Istraživanja su pokazala da Agaricus blazei, stimuliše imuni sistem i prevenira mutaciju gena, iako tačan mehanizam dejstva nije jasno definisan.

Smatra se da su polisaharidi kao aktivne komponente ovih pečuraka, odgovorne za stimulaciju imuniteta i antitumorske efekte koji se pripisuju ovim gljivama.

Dominantni polisaharid u ovim gljivama je beta glukan koji jača odbrambenu reakciju organizma na viruse i bakterije, istovremeno sprečavajući upalne procese i pojavu autoimunog odgovora.

Antitumorski efekti:

Polisaharidi iz ovih gljiva, stimulišu ne samo imuni odgovor, već dovode i do porasta tzv. NK ćelija i makrofaga tj. ćelija koje su odgovorne za uništavanje bakterija, virusa i tumorskih ćelija. Takođe, ove gljive mogu značajno ublažiti i smanjiti neželjene efekte koji se mogu pojaviti kao posledica dugotrajne primene lekova, hemoterapije i zračenja, čime se značajno poboljšava kvalitet života obolelih od najtežih bolesti.

Studije su dokazale da primena ovih gljiva smanjuje enzime koji povećavaju nivo estrogena, zbog čega se značajno može smanjiti rizik od pojave raka dojki, ali i svih estrogen zavisnih tumora u pre i post – menopauzi. Istraživanja u Japanu urađena u periodu od 2004-2010 godine pokazala su da ova gljiva može smanjiti pa čak i sprečiti pojavu metastazi kod kancera jajnika, pluća i leukemija, dok kod fibrosarkoma, mijeloma i tumora prostate može uticati na smanjenje veličine tumora.

Pomaže kod alergija:

Nekoliko naučnih studija dokazalo je da badem gljiva, Agaricus blazei Murii može ublažiti alergijske i upalne procese u organizmu putem blokade COKS-2 – enzima koji je odgovoran za pojavu upalnih procesa i bola. Ovi rezultati daju ohrabrujuće rezultate za dalja farmakološka ispitivanja u kojima se razmatra primena ABM gljiva kao vid dopunske terapije kod osoba sa alergijama.

Pomoćna terapija za dijabetes melitus:

Klinička studija koja je obuhvatila pacijente kojima je dijagnostikovan dijabetes melitus tip 2 potvrdila je da se uz primenu ABM gljiva, značajno povećava osetljivost na insulin, zahvaljujući prisustvu izoflavonoida kojima je ova biljka bogata. Ovo je veoma značajno za osobe koje imaju problem sa insulinskom rezistencijom i kojima standardna farmakološka terapija nije dala očekivane rezultate.

SASTAV:

Sadržaj aktivnih sastojaka u 4 kapsule je sledeći:

• Suvi ekstrakt gljive Agaricus blazei Murill – 1200 mg

• Od toga polisaharidi – 360 mg

• Suvi ekstrakt acerole (Malphigia punisifolia)17% Vitamin C – 160 mg

• Vitamin C iz Acerole (Malphigia punisifolia) – 27 mg

UPOTREBA:

2×2 kapsule dnevno. Dnevna doza se ne sme prekoračivati.

UPOZORENJE:

Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama kao i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

EKSKLUZIVNO U SRBIJI

PROIZVOD JE SERTIFIKOVAN KAO DIJETETSKI SUPLEMENT U REPUBLICI SRBIJI

CENA 4080.00

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Sve proizvode sa sajta www.MagnetniNakit.com možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode  sa sajta www.MagnetniNakit.com možete kupiti samo od distributera kompanije.
pozovite već danas – 00 381 63 342 380

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Agaricus blazei ekstrakt”