Magnetno polje zemlje

Magnetno polje zemlje


Magnetna energija kao osnova života
Profesor Werner Heisenberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, je izjavio: “Magnetna energija je elementarna energija od koje zavisi sav život organizma.” Magnetno polje Zemlje, koje je osnovna magnetna snaga koja utiče na svako biće, igra ključnu ulogu u održavanju života na planeti.

Uticaj modernog života na magnetno polje

Magnetno polje Zemlje je, međutim, u suštini opalo za oko 2/3 u poslednjih 500 godina, sada se meri na svega 0,37 Gausa/cm2. Razlozi za ovo smanjenje su brojni, uključujući moderni način života, tehnologiju, ratove, zagađenje, okruženje gvožđem i betonom, kao i brojne tehnološke inovacije koje karakterišu savremeno društvo.

Sindrom nedostatka magnetnog polja

Nedostatak magnetnog polja može izazvati niz zdravstvenih problema, poznatih kao “sindrom nedostatka magnetnog polja”. Ukočena ramena, bolovi u leđima i glavi, nesanicu, zaboravnost i opšti umor su samo neki od simptoma ovog sindroma. Dr. Kyoichi Nakagava, direktor Isuzu bolnice u Tokiju, proučio je ovaj fenomen i opisao ga kao ozbiljan problem koji utiče na kvalitet života.

Povratak prirodnoj magnetnoj terapiji

Japanci su prepoznali važnost magnetnog polja još pre više od 20 godina i uveli zakon o korišćenju prirodnog magnetnog polja. Kroz upotrebu magneta i magnetne terapije postigli su značajan napredak u očuvanju zdravlja i povećanju životnog veka.

Istorija korišćenja magneta u svrhu zdravlja

Magnetna terapija ima dugu istoriju i koristila se u različitim civilizacijama, uključujući Arape, Indijance, Egipćane i Kineze. Aristotel, Kleopatra i Kraljica Elizabeta I bili su samo neki od poznatih istorijskih ličnosti koje su koristile magnete u različite svrhe, od lečenja do očuvanja lepote.

Savremena primena magnetne terapije

Danas, magnetna terapija se primenjuje kroz različite proizvode kompanije Energetix, koja donosi inovativan pristup kroz prirodne neodimijumske magnete. Ovi proizvodi, uključujući nakit, nanogvice i priveske, pomažu u dopuni nedostatka prirodnog magnetnog polja i pružaju brojne zdravstvene koristi.

Delovanje magnetne terapije


Magnetna terapija poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje bol i upalne procese, te ima pozitivan uticaj na širok spektar zdravstvenih problema, uključujući sportske povrede, probleme sa spavanjem, depresiju, artritis i mnoge druge.

Zaključak za magnetno polje

Prirodna magnetna terapija postaje sve važnija u očuvanju zdravlja u savremenom svetu. Kroz inovativne proizvode kompanije Energetix, ljudi imaju priliku da povrate ravnotežu svog organizma i poboljšaju opšte zdravstveno stanje.

Više pojedinačno o jedinstvenim proizvodima će te naći u daljim tekstovima ovog odeljka našeg sajta. Magnetna terapija -vidi klikom na link OVDE.
Telefon za konsultacije je +38163342380 a e-mail: magnetninakitonline@gmail.com

ili pitajte sve što vas zanima kroz rubriku kontakt.